Lucruri pe care trebuie sa le stii legat de organizarea unui botez de succes

Botezul este pe locul doi ca si organizare, pe primul plan a fost nunta, unirea a doua suflete, formand doua jumatati, o zi atat de importanta planificata cu mult timp inainte pentru a iesi ca la carte. Botezul nu implica chiar atat de mult stres pe langa toate procesele care au loc la baza botezului, a increstinarii pruncutului, ci el reprezinta mai bine zis ca si organizare o nunta in miniatura deoarece intra atat partea religioasa, cat si sarbatorirea prin masa si felicitari.

Insa exista anumite aspecte pe care ar trebui sa le iei in considerare atunci cand incepi sa organizezi un botez pentru copilasul tau:

Alegerea nasilor – trebuie facuta cu cap. Gandeste-te ca tu iti incredintezi fiul sau fiica catre Dumnezeu prin intermediul unui asa zis ocrotitor si indrumator. Nu te uita la banii din portofelul sau cardul lui si uita-te sa aiba inima si sufletul plin de curatie si sa fie capabil sa duca copilul tau pe calea cea buna prin cele mai bune mijloace posibile.

Alegerea de lumanari botez – lumanarea pe care nasul o aduce la un astfel de  eveniment nu tine de decor, asa ca nu numarul de floricele atasate pe marginea ei acorda importanta. Nu este asa, dar stii de ce? Pentru ca o lumanare este simbolul viu al puritatii, al luminii si al sfintenie. Este intotdeauna acolo prezenta la orice slujba din cadrul bisericii ortodoxe deoarece prin intermediul acestei lumini este prezent si Duhul Sfant in chip nevazut.

Lumina care il va calauzi in aceasta cale pe care trebuie sa o urmeze este reprezentata de lumanari botez. Prin intermediul acestei lumini, nasul sau nasii trebuie sa isi calauzeaza finutul si sa il faca sa inteleaga ca de fapt lumina de la capatul tunelului este insasi Domnul Dumnezeu care El Insusi ii va da rasplata celui ce asculta de cuvantul Lui si are o viata traita in curatie.

Alegerea unui trusou de botez – in ce consta alegerea acestui set?

Dupa cum am mentionat in cele de mai sus, orice lucru este important si trebuie ales cu grija. In ceea ce priveste completarea unui trusou de botez trebuie sa tii cont de continutul acestuia. Astfel avem:

  • Prosopul pentru bebelus care este de dimensiuni mai mari si este folosit atunci cand pruncul este scos din apa, dupa ce a avut loc botezarea propriu-zisa, nu intregul eveniment.
  • Prosopul pentru preot care este de dimensiuni mai mici fata de cel folosit pentru copil – este oferit de catre nasi preotului pentru a se sterge pe maini atat la spalarea rituala, cat si dupa ce bebelusul a fost scos din cristelnita
  • Sticluta pentru mir
  • Crasma
  • Fasa
  • Batista
  • Sapunul

Asadar inainte sa organizezi un astfel de eveniment acorda mare atentie chiar si lucrurilor marunte cum sunt lumanari botez, trusouri botez, alegerea desertului si a meniului si multe alte indicii ce nu crezi ca au o importanta mare. Daca vei schimba aceste aspecte vei observa ca din lucruri mici se nasc imagini splendide ce ofera clipe de neuitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *