Medicina viitorului

medicina

Odata cu progresele din tehnologie vor avea loc si foarte multe progrese in medicina. Durata de viata medie a oamenilor va fi prelungita de progresele medicale.

Se va pune foarte mult accent pe prevenirea diverselor boli in loc de tratarea acestora. Se va pune din in ce mai mult accent pe cercetare. Astfel se vor descoperi medicamente si metode noi de tratament.Robotica si alte elemente ale tehnologiei vor permite operatii de transplant din ce in ce mai complexe. Se vor dezvolta foarte mult si metodele de diagnosticare a pacientilor. Acestia vor putea sa apeleze la elemente din medicina alternativa aduse in medicina clasica. Cunostiintele din medicina alternativa vor completa si vor dezvolta tot mai mult cunostiintele din medicina clasica.

Vor exista tot mai multe aparate si tehnologii utilizate pana acum doar in cadrul medicinei alternative care vor fi integrate in medicina viitorului. Se vor folosi principii ale fizicii intalnite pana acum doar in medicina alternativa. Medicina viitorului se va concentra mai mult asupra omului luat ca intreg. In loc sa fie tratate boli separate vor fi tratati pacienti separati, fiecare om avand propriile particularitati.

Medicina viitorului va fi capabila sa inteleaga mult mai multe fenomene care se petrec in interiorul corpului pacientilor. Medicii se vor bizui din ce in ce mai mult pe tehnologie in procesul de diagnosticare a bolilor. Vor exista programe inteligente care, pe baza unor simptome specifice pacientilor, vor putea sa deduca aria de boli pe care pacientul o poate avea.

Medicina viitorului se va baza pe informarea oamenilor in legatura cu pericolele la care pot fi expusi .Un medic bun va cunoaste si va procesa mult mai multe date legate de comportamentul pacientilor lui, inainte de a stabili un tratament. Dezvoltarea tehnologica va permite inregistrarea de date precum hrana pacientului, presiunea arteriala, cate ore de sport desfasoara acesta si multe alte date. Toate aceste date vor fi luate in considerare de catre medic inainte de a da un tratament.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *