Moda si efectul asupra tinerilor

Suntem inconjurati zi de zi de moda, numita fashion, incat a devenit absolut un lucru normal, chiar banal sa ne confruntam in fiecare zi cu acest fenomen.

Moda este unul din acele moduri prin care ne exprimam si prin care scapam de inhibitii incat sa spunem lumii cine si ce suntem. Suntem de acord sa vorbim despre industria modei incat a devenit un termen foarte influentabil si foarte popular, mai ales in randul adolescentilor, incat acestia nu realizeaza in ce mod este afectata societatea.

Dezavantajele modei

Unul din cele mai negative efecte pe care moda il poate avea asupra intregii societati este ca aceasta e in continua schimbare. Trebuie sa fim constienti ca aceasta se schimba constant si ca atunci cand apare un nou trend suntem tentati sa il si abordam, sa il adoptam in functie de personalitatea noastra, incat vom deveni un fel de politie a modei pentru vecini si pentru colegi. Un dezavantaj al modei este ca ii pune pe cei mai multi indivizi sa achizitioneze articole vestimentare inutile, doar pentru a nu ramane in urma fata de restul societatii.

Unele articole vestimentare si trenduri au facut imposibila neacceptarea acestora in randul tinerilor, motiv pentru care unii dintre ei se imbraca precum idolii lor, sau precum genurile de muzica pe care le asculta. Din acest considerent cei mai multi ajung sa se tatueze, sa se imbrace cat mai deocheat sau cat mai sumar sau ajung sa isi puna cercei in cele mai vizibile zone, incat sa iasa din anonimat. Cei mai multi adolescenti opteaza pentru piercing-uri in diverse locuri ale corpului, de la limba, spranceana, nas, buze sau buric.

In afara de haine, mai sunt si unele elemente care denatureaza sanatatea indivizilor, precum operatiile estetice, incat unii tineri au devenit atat de extremisti si recurg la cele mai negative solutii menite sa aiba un impact mare asupra lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *