Oamenii sarcastici sunt mai sexy

De foarte multe ori cei care folosesc sarcasmul pot fi priviti ca niste oameni agresivi. Cu toate acestea, se pare ca sarcasmul reprezinta o trasatura importanta in ceea ce priveste evolutia noastra. Potrivit unei noi cercetari, se crede ca stramosii noastri foloseau sarcasmul pentru a defini prietenii si dusmanii. Katherine Rankin, neurolog la Universitatea din California sustine ca oamenii foloseau sarcasmul ca o modalitate de supravietuire sociala si formau relatii, in timp ce se consolida si legaturile dintre oameni.

Neurologi ca si Dr. Rankin sunt de parere ca sarcasmul este interpretat intr-o anumita zona speciala a creierului. Aceasta zona este aceeasi de unde provine si inteligenta sociala. Este foarte dificil de stiut cu certitudine, insa oamenii de stiinta simt ca sarcasmul a fost o parte importanta in stabilirea relatiilor oamenilor din trecut. Mai exact, sarcasmul are loc din cauza ca exista nevoia oamenilor de a se referi unul la altul, in timp ce interactionau social. Deja poti sa vizualizezi un trib care sta asezat in jurul focului si la care, dintr-o data, toti participantii incep sa rada din cauza ca unul din membri se amuza pe baza unei aventuri ce avusese loc mai devreme in acea zi.

Socializarea a fost si este o parte importanta a procesului de supravietuire. Oamenii se aduna pentru beneficiile de a lucra impreuna. Se pot face mai multe lucruri atunci cand se lucreaza in grup, exista mai multi ochi care sunt atenti pe o anumita sarcina astfel ca se gasesc mai repede si greselile.

Importanta umorului in relatiile sociale

Un cercetator francez, Nicolas Gueguen a realizat un studiu pe 60 de femei tinere, cu varste cuprinse intre 20 si 26 de ani. De fapt, femeile nici macar nu stiau ca participa la un studiu. Intr-un mediu social, fiecare femeie a interactionat prima data cu un barbat sarcastic, dupa care cu unul bland. Femeile au declarat ca s-au simtit mai atrase de barbatii sarcastici.

De asemenea, in cadrul unui alt studiu, oamenii de stiinta au descoperit ca cei care fac mai multe glume au mai mult succes in situatiile sociale. Se recunoastem, nu e o modalitate buna pentru ca cineva sa se promoveze, insa este un mod bun de a interactiona cu placere cu ceilalti din jur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *