Obicei de dimineata

Dimineata RasaritMa trezesc in fiecare dimineata la ora 4. In timp ce timpul ar putea parea de neconceput pentru majoritatea dintre voi, simpla idee ca ne vom trezi mai devreme in general ar trebui sa fie usor de inghitit. De la 4 la 6 reusesc sa fac o multime de lucruri. De fapt as putea sa argumentez ca fac mai multe lucruri de la 4 la 6, decat fac de la 8 in colo. Indiferent de ce decid sa fac, este neintrerupt fiindca nu mai este nimeni treaz.

Este pur si simplu un timp pentru a rezolva activitati atat legate de munca, cat si de casa, cum ar fi cititul, munca la un proiect, planuirea si asa mai deaprte. Viata mea nu a fost intotdeauna astfel, obisnuiam sa fiu tipul care statea pana tarziu si ma trezeam aproape destul de repede pentru a avea timp sa fac un dus inainte de a merge la munca. Cum am schimbat acest lucru? Este destul de simplu, am instalat un tratament pe care l-am urmat pentru ani. In medie, cred ca mi-am oferit 5 ore in plus pe saptamana sau 10.8 zile in plus pe an pentru a rezolva anumite lucruri.

Sa stai in pat nu inseamna sa dormi. Inainte ma puneam sa dorm la ora 10:00 seara. Sincer am ales acel timp fiindca atunci parintii mei mergeau la somn cand eram copil. Nu aveam un motiv adevarat pentru acest lucru. Ceea ce am aflat era ca puteam sa ma uit la stiri si apoi sa ma intind in pat inca o ora chibzuind si stresandu-ma. Dupa ceea ce cred eu, secretul in a-ti extinde zilele este sa te intinzi atunci cand nu mai chibzuiesti pur si simplu. Daca cedezi la computer, in timp ce citesti, sau te uiti la TV este timpul sa te culci. Lasa-ti corpul sa-ti spuna cand sa dormi, opus regulii de 8 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *