Ochelarii de terapie prin lumina

Ochelari de terapie luminaIntroducerea ochelarilor Google Glass, cu toate acestea, a deschis noi usi in tehnologia ochelarilor. Sunt foarte grazvi ochelarii de la Google, insa exista cateva exemple de ochelari de inalta tehnologie.

Ochelarii de terapie prin lumina

Tulburari afective sezoniere, cunoscute ca si „winter blues” afecteaza aproape 10 milioane de oameni in Emisfera Nordica in timpul anotimpurilor de iarna. Majoritatea simptomelor includ depresia, anxietatea si schimbarea de dispozitie. Forma tipica de tratament este terapia prin lumina, ce foloseste lampi speciale pentru a imita literalmente lumina soarelui ce nu este absrobita natural.

Un student de la Universitatea Drexel din Philadelphia a realizat o pereche de ochelari de soare care ofera o raza simuland lumina soarelor in viziunea periferica a purtatorului. Oricine sufera de tulburari afective sezoniere, creatorul a spus ca va fi pacalit sa creada ca este vara, chiar si in mijlocul unei nopti de februarie in padurile nordice din Wisconsin.

Troy Hudson, studentul de 22 de ani din Scoala Drexel de Stiinta a Inginerie Biomedicala si de Sanatate, a realizat o pereche de ochelari pentru a face terapia prin lumina o rutina. Majoritatea lampilor de terapiei prin lumina sau boxele vin cu povara de a sta intr-un singur loc pentru cateva ore pe zi. Este numai bun pentru lenevit, doar apesi butonul si stai destul de aproape pentru a absorbi lumin, dar Hudson vrea ca ochelarii sa se acomodeze unui stil de viata mai activ. Cu acesti ochelari, lumina merge unde merge si purtatorul.

De aceea, acesti ochelari sunt foarte buni pentru oamenii cu probleme de tulburari afective sezoniere si le-ar putea schimba viata, nemaifiind nevoiti sa stea intr-un loc atunci cand li se face terapia prin lumina. Ochelarii ii pot purta oriunde, iar lumina ii urmareste indiferent de unde ar merge. Asa ca se pare ca Google Glass nu sunt singurii ochelari eficienti.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *