Orase care ar putea fi urmatorul Sillicon Valley

Boom-ul technologic din intreaga lume a inflorit extrem de tare, oferind oamenilor o sansa de a vedea care va fi viitorul tehnologic. 38% din forta de munca din Statele Unite este reprezentata de domeniul tehnic, mai mult decat in orice alt domeniu. In fiecare an, diverse orase ofera conditii benefice si mai putine taxe pentru a atrage cat mai multe companii tehnologice, incercand sa completeze locul „nasterii tehnologiei”- Sillicon Valley. Marile orase isi doresc sa se dezvolte si in domeniul tehnologic, asa ca vor investi sume foarte mari de bani pentru a atrage companii si firme tehnologice.

Domeniul software si hardware sunt considerate a fi „industrii avansate”, iar in timp ce aceasta ocupa aproape 50% din companiile din SUA, au creat peste 65% noi locuri de munca. Daca un oras isi doreste sa concureze pe piata mondiala si sa ramana pe linia de plutire, atunci trebuie sa se adapteze serviciilor IT, software si hardware, pe care societatea le cere. In timp ce Sillicon Valley ar putea deveni un fel de Mecca pentru cei din domeniul tehnologic, exista alte orase in lume care sunt perfecte pentru dezvoltarea acestei industrii.

Orase cu industrie tehnologica

Miami, Florida- Asemeni oricarui alt stat din SUA, Florida s-a confruntat cu mari probleme dupa Recesiune. Miami a fost capabil sa isi revina rapid, iar asta din cauza ca este unul din cele mai bine privite orase din stat, fiind un oras care are capacitatea de a atrage investitori straini. Populatia din Miami a crescut cu aproape 4.8% in 2010 iar numarul angajarilor s-a ridicat cu 2.9% in anul 2014. Aceste numere au facut ca scena tech sa infloreasca, iar companiile localizate deja in Miami ofera un sprijin foarte mare firmelor tech din America Latina. De exemplu, .CO Internet opereaza domeniul de nivel superior pentru Columbia sau companii precum CareCloud- furnizor de asistenta medicala IT- si KidoZen- un dezvoltator de aplicatii mobile.

Chicago, Illionis- Chicago reprezinta una din cele mai importante piete imobiliare din tara si se situeateaza pe locul doi atunci cand vine vorba de locuri de munca din domeniul tech, fiind dupa Sillicon Valley. Populatia orasului a reusit sa creasca incredibil de mult anul trecut, dupa ce in ultima perioada numarul populatiei a fost destul de mic. Astfel, cea mai mare atractie a noilor rezidenti o reprezinta numarul mare de job-uri in domeniul tech, aici oferindu-se salarii cu 67% mai mari decat in alte domenii de munca din Chicago.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *