Pe stilul clasic, termostatul cu fir

 

De cand cu inventiile legate de centrale termice si posibilitatea de a controla temperaturile casei nu mai este ceva nou nici ceea ce tine de termostate. Stim despre ele si utilitatea lor. Ce este nou pe piata tine de controlul centralei nu prin termostat ci prin telefon, prin conexiuni web si cine stie ce alte moduri. In toata aceasta ecuatie insa nu este de ignorat nici clasa de termostate clasice cu fir.

Asadar, iata si cateva motive practice pentru care un termostat cu fir este inca apreciat, pe dulcele stil clasic:

  • Pentru cei care s-au obisnuit cu acestea, greul de a se adapta la noua clasa de termostate este deja prea mult de dus.

Pot fi parintii nostri, cei care de altfel au luat parte la boom-ul internetului si tehnologiei totodata, cei care inca sunt surprinsi de ce este facebook sau cum sa comanzi online. In orice caz, sunt parinti si bunici, cei care prefera acelasi stil ca si pana acum, cu fir, montat pe perete si setat foarte rar, aparte de ceea ce de obicei aleg.

  • Pentru case cu multi utilizatori, mai ales copii

Nebunia de a seta din toate directiile face ca un control asupra centralei sa fie mai degraba un chin. Cei cu familii numeroase stiu despre ce este vorba. Asadar, pentru a nu supara pe nimeni si pentru a nu lasa la indemana copiilor un termostat ce poate parea mai degraba o jucarie, pare mai simplu si mai avantajos sa se monteze unul cu fir, pe perete. Zona va fi ferita de prea multi ochi curiosi, centrala isi face treaba, termostatul la fel. Toata lumea este multumita!

  • Pentru investitii mai mici

Un termostat de clasa moderna costa pe masura. Poate ca avem perceptii si definitii diferite despre ce inseamna ieftin, accesibil sau scump. In orice caz, unul clasic, cu fir, este accesibil la pret pentru o clasa mai larga de consumatori. Este si mai usor de utilizat, asadar avantaje sunt o multime. Clasic, multumitor – careva sa zica.

Acestea sunt doar 3 dintre situatiile care dovedesc ca un termostat cu fir isi face treaba si este si de dorit, deloc considerat a fi depasit sau limitat in posibilitatea de reglaj. Un astfel de termostat este de fapt practic. Cu atat mai greu sa nu il ai, acesta permite un reglaj la centrala in functie de temperatura dorita. Nu trebuie sa te deplasezi la centrala, deci mai ales pentru spatii extinse este chiar necesar – la case, unde centrala este oarecum izolata si mai departe de camerele de locuit.

Pentru a achizitiona acel tip de termostat potrivit cu centrala, este recomandat sa tinem cont de tipul de centrala si ce corespunde in tipurile de termostate. Cu alte cuvinte, chiar daca sunt luate independent, chiar daca termostatul se instaleaza mai tarziu dupa ce centrala exista deja, singurul aspect de verificat este cel de compatibilitate. De altfel, optiunile pe piata sunt multiple, la fel ca si preturile, ramanand sa descoperiti ce anume va doriti si va permiteti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *