Pillars of Eternity, un nou RPG Clasic

Pillars-of-Eternity-6-1280x800Obisidian Entertainment, dezvoltatorul jocului Fallout : New Vegas si a lui South Park : The Stick of Truth, a anuntat astazi ca intra in parteneriat cu Paradox Interactive sa lanseze urmatorul joc RPG, Pillars of Eternity.

Pillars of Eternity, un RPG inspirat de titluri clasice precum Baldur’s Gate, Icewind Dale si Planescape : Torment a fost fondat prin intermediul lui Kickstarter la sfarsitul lui 2012, strangand 4.5 milioane de dolari prin intermediul donatorilor de pe Kickstarter si propriul site al lui Obsidian. CEO-ul companiei Obsidian Entertainment, Feargus Urquhart, a declarat ca fiecare dolar strans prin intermediul companiei de fondare va fi cheltuit in totalitate pe dezvoltarea jocului.

Cunoscut inainte ca Project Eternity, jocul a castigat 3,9 milioane pe Kickstarter in luna Octombrie a anul 2012. Jocul era asteptat sa se lanseze in aceasta primavara, dar a suferit amanari.

Urquhart spune ca acest joc nu s-ar fi intamplat daca nu ar fi fost pasiunea si generiozitatea donatorilor si credinta in companie ca o sa faca jocul pe care ei il doresc. De aceea cum dezvolta jocul Pillars of Eternity nu s-a schimbat si nu se va schimba, acestia vor livra acest joc cum au promis donatorilor, si il vor livra anul acesta. Fiind in parteneriat cu Paradox Entertainment, cu expertiza lor in jocurile independente precum Pillars of Eternity, ii lasa sa se concentreze pe dezvoltarea unui joc incredibil.

Paradox isi vor asuma responsabilitatile de marketing si de distributie pentru acest titlu, ceea ce va sustine Obsidian, permitandu-le sa se concentreze strict asupra dezvoltarii jocului.

CEO-ul companiei Paradox Interactiv, Fredrik Wester, a spus ca in momentul in care au semnat acest parteneriat l-au denumit ca fiind doi jucatori independenti in industria jocurilor sustinandu-se unul pe altul pentru a ramane independenti facand tot ceea ce stiu mai bine. Donatiile fanilor asupra jocurilor, va ajuta la dezvoltarea unui RPG clasic imaginat de designerii de la Obisidian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *