Premiul de 2 milioane $ celui care dezvolta motorul jet

US Air Force ofera o suma de doua milioane de dolari celui care poate proiecta un motor mai nou si mai imbunatatit care sa alimenteze avioanele sale. Concursul, cunoscut sub numele de Air Force Prize, se adreseaza rezidentilor americani si a rezidentilor permanenti a Statelor Unite cu varste de peste 18 ani, precum si corporatiilor si institutiilor de cercetare din Statele Unite. Scopul acestui concurs este acela de a accelera dezvoltarea unui motor cu turbina eficient sau a unui motor jet, care sa alimenteze aeronavele din viitor.

„Aceasta este pentru prima data cand Air Force, sau oricare alta ramura militara a armatei SUA, ofera un premiu celor care se implica in dezvoltarea tehnologica”- sustine Locotenetul Colonel Aaron Tucker, sef adjunct al diviziei de motoare cu turbina de la Air Force Research Laboratoory- AFRL. „Secretarul Air Force este in cautare de noi modalitati inovatoare care pot oferi o eficienta maxima sistemelor si tehnologiilor viitoare.”

Cu toate ca AFRL este plin de oameni cu adevarat intelgenti, Tucker sustine ca inginerii de la Air Force nu detin modele noi de motoare cu turbina de pe piata. „Faptul ca implicam populatia americana in dezvoltarea unei noi tehnologii si recompensa materiala foarte mare, ar putea sa-i mobilizeze pe acestia sa isi puna mintea la contributie si sa vina cu ceva inovator. Uitati-va numai la Defense Advanced Projects Research Agency (DARPA), si veti vedea cum se dezvolta constant.”- mai adauga Tucker.

DARPA

Aceasta agentie este o ramura a U.S. Department of Defense si este premiata pentru provocarile sale care ii invita pe americani sa gaseasca solutii noi la problemele militare complexe. De exemplu, DARPA a reusit sa dezvolte brate bionice care sunt capabile de a simti atingeri, sau sa proiecteze roboti cu doua picioare care pot face o serie de sarcini fara sa cada. Cu toate acestea, obiectivul celor de la Air Force Prize este putin mai diferit decat a celor de la DARPA: concurentilor nu li se cere sa creeze ceva nou, ci se doreste sa se reproiecteze ceva vechi, astfel incat sa poata fi folosit in alte scopuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *