Probleme in casnicie si solutii

Daca vrei sa eviti problemele casniciei, intrebarea pe care trebuie sa ti-o pui este daca esti intr-adevar gata sa faci acest pas. Multi se grabesc si se casatoresc, din dorinta de a nu ramane singuri, sau pentru ca simt ca a venit timpul. Cel mai bine e sa incepi o casnicie atunci cand esti sigur ca ti-ai gasit sufletul pereche si ca esti gata sa iti asumi responsabilitatile si obligatiile ce vin odata cu acest angajament. Cu toate acestea, cuplurile trec prin diverse probleme in timpul casniciei, probleme care au si solutii prezentate incontinuare.

Banii – si tu credeai ca e totul despre dragoste. Sentimentele si respectul sunt aspecte importante ale unei relatii, fie ca e casnicie sau prietenie. Totusi trebuie sa fim realisti. Banii joaca un rol important in ziua de azi. Unii se simt impliniti cand isi satisfac toate poftele cheltuind, altii se simt mai in siguranta cand stiu ca au pus ceva deoparte pentru viitor. Solutia optima este discutarea acestui aspect cu partenerul de viata, dezbaterea responsabilitatilor financiare ce revin fiecaruia in casnicie.

Socrii si soacrele pot fi uneori o problema, datorita faptului ca valorile si credintele difera de la o persoana la alta, si adaptabilitatea este uneori redusa. Problema poate fi rezolvata daca ambele parti sunt dispuse sa asculte, fiecare generatie are conceptiile ei, si la urma urmei sunt o noua pereche de parinti cu care trebuie sa te intelegi.

Copiii pot cauza uneori rupturi in mariaj. Bucuria pe care o aduc in viata parintilor vine odata cu responsabilitati in plus, atat emotionale cat si financiare. Pe masura ce familia se mareste, cuplul are din ce in ce mai putin timp, exista mai multe griji precum dusul si adusul copilului la scoala, vizite la medic si altele. Solutia aici este impartirea responsabilitatilor intre parinti.

Chiar daca o casnicie pare sa fie venita din cer, trebuie facuta sa mearga aici, pe pamant. Fiecare cuplu are probleme la un moment dat, trebuie discutate si gasite solutii pentru a trece peste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *