Retelele de socializare sunt niste aplicatii care ne permit sa interactiona cu prietenii sau cu colegii fara a ne deplasa de la locul unde ne aflam.
Cum au fost create retelele sociale ?
Putina lume stie faptul ca retelele de socializare au fost la inceput niste aplicatii individuale, niste idei care au fost dezvoltate ulterior in aplicatii ample.
Mark Elliot Zuckerberg este creatorul facebookului. Zuckerberg a creat facebook-ul in perioada cand era student la Harvard la data de 4 februarie 2004. Facebook-ul a fost la inceput un proiect „de garaj” la care au lucrat atat Mark Elliot Zuckerberg cat si colegii sai.
La inceput a fost un proiect dedicat oamenilor. Dorinta creatorului facebook-ului a fost sa realizeze un proiect care sa le permita oamenilor sa socializeze de la distanta. La inceput, acesta nu a fost interesat de partea materiala, ci mai degraba de lansarea pe piata a unei proiect idee util.
Acest proiect s-a dezvoltat si a ajuns la una dintre cele mai renumite retele de socializare si anume facebook-ul.
Facebookul, asa cum il cunoastem in zilele noastre este un proiect amplu care a pornit de la o idee creativa. Din acest motiv este foarte important sa promovam ideile creative.
Facebook-ul ca mijloc de socializare i-a adus creatorului sau o suma foarte mare de bani. Nu toate proiectele-idei au sau vor avea succes. Se intampla de foarte multe ori sa avem idei creative, dar sa nu avem curajul sau ambitia sa le punem in aplicare.Atunci cand avem o idee buna, este important sa gasim oportunitati de a o promova. Asocierea cu persoane cu care sa avem in comun domeniul de activitate sau sfera de interes ne poate ajuta in promovarea ideilor pe care le avem deoarece munca in echipa creeaza idei noi.
Facebook-ul este o aplicatie de succes datorita ideii in sine, datorita modului de promovare si datorita popularitatii pe care o are in randul oamenilor.