Scapa de miopie cu ajutorul chirurgiei refractive

Vederea reprezinta unul din cele mai importante simturi pe care le ai. Insa, datorita unor factori externi, este posibil ca aceasta sa iti fie afectata. Iar atunci cand ochii tai nu mai sunt sanatosi, intreg organismul are de suferit si, automat, toate activitatile pe care le desfasori iti vor fi date peste cap.

Una dintre cele mai intalnite afectiuni oculare de care sufera o mare parte din populatie este miopia. Ce este miopia? Miopia reprezinta un viciu de refractie al ochiului ce se caracterizeaza prin dificultatea de a distinge obiectele aflate la departare fata de ochi, in timp ce obiectele mai apropiate se vad clar.

Care sunt cauzele aparitiei miopiei? In aproximativ 85% din cazuri, miopia apare pe fond genetic, transmisa de la parinti copiilor. In acest caz, aceasta isi face debutul in prima copilarie sau atunci cand copilul are varsta scolara.

Un alt factor ce determina aparitia miopiei este mediul. Si aici vorbim despre persoanele care petrec mult timp in fata calculatorului sau a telefonului mobil. In acest caz, miopia apare la tineri cu varste cuprinse intre 20 si 25 de ani care nu au mai avut vreodata probleme cu vederea.

De asemenea, sunt si cateva boli care pot avea drept consecinta aparitia miopiei: boli de colagen, retinopatia de prematuritate, afectiuni metabolice congenitale sau genetice. In aceste cazuri, miopia evolueaza rapid si se poate ajunge la dioptrii mari.

In cadrul unui consult de specialitate se poate stabili cu exactitate daca suferi si tu de aceasta afectiune. Daca raspunsul este pozitiv, ai doua variante la dispozitie: fie alegi sa porti ochelari de vedere sau lentile de contact, fie apelezi la chirurgia refractiva, care te ajuta sa iti recapeti vederea prin tratamentul laser.

O viata fara ochelari cu ajutorul specialistilor de la Medoptic

In cadrul clinicii oftalmologice Medoptic poti beneficia de un consult de specialitate pentru a stabili daca suferi sau nu de miopie si, de asemenea, poti face toate investigatiile necesare pentru a vedea in ce masura te poate ajuta chirurgia refractiva.

In ceea ce priveste operatia in sine, mentionam faptul ca aceasta dureaza doar cateva secunde, atat timp cat este aplicat tratamentul laser, dupa care timp de 7 zile trebuie sa porti o lentila terapeutica. Interventia nu este una dureroasa iar rezultatele incep sa se vada imediat dupa aceasta. La numai o luna dupa operatia de miopie, vederea este deja imbunatatita, iar dupa maxim 3 luni aceasta revine in totalitate la normalitate.

Echipa de specialisti din cadrul clinicii oftalmologice Medoptic te poate ajuta cu sfaturi medicale in aceasta perioada a pandemiei cu coronavirus, facand o programare pe site-ul oficial. Desi clinica si-a suspendat momentan activitatea in conformitate cu reglementarile actuale, medicii raman in continuare alaturi de pacienti prin video-call sau apel telefonic.

Mai multe informatii in legatura cu tot ceea ce implica chirurgia refractiva poti gasi accesand site-ul oficial Medoptic.

DISCLAIMER: Informatiile oferite sunt cu caracter general, nu sunt sfaturi oferite de medici avizati si se recomanda consulatrea unui specialist in domeniu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *