Scortisoara si beneficii pentru sanatate

Pe langa utilizarea sa in gatit, scortisoarei ii sunt atribuite numeroase beneficii pentru sanatate. Printre acestea se includ urmatoarele:

– Poate fi folosita ca remediu pentru raceala usoara, stari de greata si chiar diaree. Se pare ca amplifica si nivelul de energie si de asemenea circulatia sangelui.

– Scortisoara este utilizata si in cadrul remediilor practicilor Ayurveda, pentru vindecarea diverselor afectiuni precum diabet, raceli comune sau indigestii.

– Ajuta considerabil in reducerea nivelului de colesterol si trigliceride sau acizi grasi prezenti in sange.

– Cercetarile arata ca acest condiment este foarte eficient in forma de pastila disponibila in comert. Fiecare pastila este echivalentul unei lingurite de scortisoara praf, iar aceste pastile s-au dovedit a fi foarte eficiente in reducerea nivelului de glucoza din sange la multi pacienti.

– Se considera ca are proprietati antifungice si antibacteriene, astfel este folosita in vindecarea ciupercii Candida albicans sau a conditiilor cauzate de bacteria Helicobacter pylori.

– Scortisoara contine compusi ce au proprietatea de subtiere a sangelui. Astfel poate fi folosit ca un remediu in cazul pacientilor ce sufera de probleme legate de cheaguri de sange, de coagulare prea rapida a sangelui sau altele.

– Uleiul concentrat de scortisoara este folosit si ca ulei in aromaterapie. Efectul obtinut este unul de calmare, de relaxare atat fizica cat si psihica.

– Condimentul este recunoscut si ca avand proprietati antiinflamatorii. Este folosit in regimuri si diete antiinflamatorii pentru a reduce riscul atacurilor cardiace sau cerebrale, aterosclerozei sau afectiunilor coronariene.

– Cercetari recente sustin si faptul ca doar a mirosi scortisoara poate sa imbunatateasca memoria. Se pare ca nivelul de performanta, de concentrare si memoria sunt ajutate de acest condiment-minune.

Fiind un condiment versatil, poate fi folosit in diverse moduri. Poate fi si mestecat, pentru ajutor la digestie. Accesibil, acest condiment isi gaseste locul in fiecare bucatarie, iar datorita proprietatilor medicinale cu care este inzestrat constituie un ajutor considerabil pentru ameliorarea anumitor afectiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *