Seria „The Sims”

„The Sims” este o serie de jocuri video simulatoare de viata reala, fiind dezvoltata de EA Maxis si lansata de catre Electronic Arts. Este una dintre cele mai de succes serii video din toate timpurile, franciza fiind vanduta in mai mult de 175 de milioane de exemplare in toata lumea.

Seria a fost creata de Maxis, inainte ca aceasta sa fie mutata la The Sims Studio intre 2006 si 2008; in 2012, The Sims Studio a fost reintegrat in label-ul EA Maxis.

The Sims
The Sims

Jocurile din seria The Sims sunt jocuri sandbox (adica jucatorul se poate misca liber intr-o luma virtuala) deoarece nu au un tel definit (exceptie fac pachete de expansiune si versiunile pentru consola care au introdus acest stil de joc). Jucatorul creeaza oameni virtuali numiti „sims” si ii amplaseaza in case, avand ca scop, mai departe, sa le satisfaca nevoile (de igiena, alimentare etc); oamenii sims pot fi amplasati in casele deja disponibile in joc sau jucatorii le pot construi singuri.

Designer-ul de jocuri, Will Wright, a fost inspirat sa creeze o „casa de papusi virtuala” dupa ce si-a pierdut casa intr-o furtuna si a trebuit sa-si reconstruiasca viata. Inlocuitul casei si a celorlalte obiecte necesare l-au facut sa se gandeasca la adaptarea experientei intr-un joc. Cand le-a prezentat ideea celor de la Maxis, acestia au fost initial sceptici, oferindu-i putina finantare pentru proiect. Directorii de la Electronic Arts, care au achizitionat Maxis in 1997, au fost mai deschisi la minte, in mare si datorita succesului jocului SimCity, crezand ca vor putea sa creeze o franciza puternica „Sim”.

„The Sims” este primul joc video din serie si a fost lansat pentru Microsoft Windows in februarie 2000. Sapte pachete de expansiune si doua editii de lux au fost lansate. Pana in 22 martie 2002, „The Sims” vanduse mai mult de 11.3 milioane de exemplare international, devenind cel mai de succes joc video al tuturor timpurilor.

Electronic Arts a lansat „The Sims 2” pe 14 septembrie 2004. Ca si precedentul, a primit recenzii pozitive, fiind apreciat, mai ales, faptul ca mediul de joc este 3D (primul joc era dimetric). Caracteristicile simsilor au fost si ele imbunatatite si diversificate, precum si impartirea exact in zile ale saptamanii, in care copiii merg la scoala si adultii la serviciu. Acest joc a avut opt pachete de expansiune si noua pachete cu lucruri.

„The Sims 3” a fost lansat international pe 2 iunie 2009, fiind anuntat inca din 2006; la fel ca precedentele, a primit recenzii pozitive si a fost un alt succes comercial – s-a vandut in 1.4 milioane de exemplare in prima saptamana, devenind cea mai importanta lansare a unui joc video pentru PC la momentul respectiv. In prezent, s-a vandut in peste 10 milioane de copii in toata lumea. „The Sims 3” are 11 pachete de expansiune.

„The Sims 4” a fost lansat pe 2 septembrie 2014 si s-a vandut in 1.10 milioane de exemplare, insa a primit recenzii mixte.

1 Comment

Add Yours

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *