Sfaturi pentru alegerea unui parfum

Fiecare persoana este diferita, la fel si fiecare nuanta de parfum. Unele arome ne plac si ne raman intiparite in minte, iar alte arome ne lasa indiferenti, fara a ne face vreo impresie deosebita. Din acest motiv in momentul in care se alege un parfum, trebuie urmate cateva recomandari precum cele enumerate in continuare. Selectia trebuie facuta intre parfumuri de calitate la cele mai bune preturi, insa acest lucru poate fi uneori dificil. Cele cateva criterii de avut in vedere la alegerea unui parfum sunt simple si vor ajuta fiecare persoana sa se accesorizeze cu o aroma care sa i se potriveasca perfect personalitatii si stilului.

Studiile si chiar experientele proprii arata ca un parfum nu miroase niciodata atunci cand este purtat de doua persoane diferite. Motivele trec de la pH-ul diferit al pielii la fiecare dintre noi, pana la stil, presonalitate si impresia creata. Dincolo de preferintele personale, exista o serie de stiluri si personalitati care pot ajuta si in alegerea parfumului potrivit.

Pentru persoanele ce iubesc natura, o aroma foarte potrivita poate fi cea de citrice – lamai, portocale sau grapefruit. Un parfum proaspat si floral se potriveste, pe de alta parte, persoanelor elegante si ocupate din mediul business. Un stil clasic si romantic se impleteste foarte bine cu aromele calme, florale, iar persoanele mai indraznete pot opta pentru parfumuri cu arome de mosc, in tente orientale, amarui.

Odata lamurit aspectul stilului, trebuie avut in vedere si momentul in care va fi purtat parfumul. Exista o gama variata in acest sens – parfumuri de zi, de seara, pentru evenimente speciale sau care pot fi purtate zilnic. Din nou se face astfel legatura cu personalitatea, intrucat un parfum care pune in valoare persoana nu isi modifica mirosul pe intreaga perioada a unei zile.

O alta recomandare este strans legata de propria persoana. Chiar daca fiecare dintre noi a simtit la un moment dat aroma unui parfum deosebit, poate aparea surpriza ca la cumpararea si purtarea parfumului respectiv, aroma sa nu fie aceeasi. Intervin aici factorii fizici si chimici, pH-ul pielii – dupa cum mentionam si mai sus – dar si situatiile diverse in care parfumul este purtat. Din acest motiv, inainte de a face o achizitie, parfumul trebuie neaparat incercat, in toate etapele sale de eliberare a aromei, pe propria piele.

Persistenta parfumului este de asemenea un aspect de avut in vedere. In zilele noastre exista atat parfumuri originale cat si replici dupa acestea. Atentia trebuie acordata celei din urma categorii, intrucat nu toate replicile sunt reusite. Exista insa si parfumuri-replica a celor originale, care pastreaza aroma timp indelungat si sunt disponibile la preturi mult mai avantajoase.

Concluzia este una clara: tinand cont de criteriile enumerate, alegerea parfumului potrivit va deveni o misiune indeplinita, fie ca este vorba de un parfum ales pentru propria persoana, fie de o nota de aroma preferata de o persoana apropiata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *