Sfaturi pentru incepatorii in blogging

Spatiu personalizat de pe internet, blogul este creat in scop personal sau profesional, pentru a fi citit de alte persoane. Multi incep propriul blog pentru a-si exprima parerile si sentimentele proprii, in alte cazuri se concep chiar bloguri pentru afaceri unde se dezbat subiecte specifice. Indiferent de situatie, fie ca blogul este doar un hobby sau are scopul declarat de a produce bani, trebuie tinut cont de cateva aspecte.

Scopul: multi nu reusesc sa creeze un blog de succes pentru simplul fapt ca nu au un scop clar definit pentru acesta. Inainte de a-l concepe si structura, inainte de a incepe orice, blogul trebuie sa aiba un scop, fie ca e impartasirea parerilor si impresiilor, fie ca lanseaza subiecte de discutie, fie ca se cauta castig prin promovarea de produse sau servicii.

Scopul odata definit va decide si tipul de public pe care il vizeaza. De asemenea influenta se face simtita si asupra designului, va avea o nota mai personala sau una profesionala.

Daca se doreste ca cititorii sa viziteze in mod frecvent blogul si acesta sa castige in acest fel popularitate, unul din lucrurile foarte importante de care trebuie tinut cont este actualizarea. Articolele trebuie sa fie publicate odata la doua-trei zile pentru ca vizitatorilor sa le fie pastrat interesul, sa fie informati corespunzator.

O modalitate de a atrage mai multi vizitatori este incurajarea lor de a lasa comentarii legate de blog, de articolele prezentate. Intrebari si raspunsuri trebuiesc sa fie oferite, feedback-ul trebuie sa fie unul constant, in acest fel se pastreaza si fidelizeaza cititorii si se castiga si altii noi.

Simpla creare a blogului si designul sau atractiv nu este insa suficienta. Acesta trebuie si promovat pentru ca numarul de utilizatori sa creasca. Se recomanda in acest caz promovarea pe social media, impactul vizat cu siguranta va fi cel dorit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *