Statele cu cel mai mare venit din 2015

Nu e de mirare ca din ce in ce mai multi romani prefera sa mearga la munca in strainatate, fiind atrasi de un trai de viata mai bun, conditii de munca mai sigure si un venit sigur lunar. Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, a realizat un top a celor mai bune salarii oferite angajatilor, in functie de o serie de calcule.

Potrivit calculelor acestora, majoritatea statelor cu cel mai bun nivel de trai se inregistreaza in Europa. Topul realizat descrie un numar de 10 state care ofera un venit foarte bun angajatilor sai, astfel ca oamenii isi permit sa foloseasca o buna parte din venit in cheltuielile din gospodarie sau in interes propriu, si asta dupa ce si-au platit toate taxele si impozitele. Pe scurt, acestea sunt statele unde oamenii nu trebuie sa isi faca griji pentru ziua de maine.

Statele cu cele mai mari salarii

Nici nu e de mirare ca locul unu este ocupat de Statele Unite. Astfel, un american ramane cu o suma de 41.000 de dolari anual, dupa ce isi plateste toate darile de 31,6% la stat. Insa, trebuie de amintit ca foarte multi angajati americani nu au parte de asigurare medicala sau de concediu de maternitate.

Luxembrug se afla pe locul doi, unde angajatii au un venit de aproape 39.000 de dolari pe an, dupa ce isi platesc taxele, iar Norvegia- care se afla pe locul 3, castigul anual este de 33.000 de dolari, iar taxele ajung undeva la 37%. In Elvetia, un angajat ramane cu aproape 34.500 de dolari pe an, daca lucreaza 35 de ore pe saptamana.

Nemtii au un venit anual de 31.000 de dolari, insa taxele ajung pana la 49,8%- fiind printre cele mai mari din lume. Pe de alta parte, nu trebuie uitat faptul ca Germania are cea mai puternica situatie financiara din Europa. Populatia Austriei castiga 31.000 de dolari pe an, canadienii aproape 30.000, suedezii 29.000 iar francezii- dupa 35 de ore de munca- raman cu 28.700 de dolari pe ani, dupa ce si-au platit taxele la stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *