Stii cand trebuie sa mergi la toaleta?

Cu toate ca e o abilitate normala si naturala a oamenilor si nu numai- a intreg regnului animal- nevoia de a merge la toaleta a inceput sa-i intereseze din ce in ce mai mult pe oamenii de stiinta. Cine altcineva putea fi interesat de un astfel de obiect de studiu decat japonezii? Ei bine, acestia au reusit sa inventeze un gadget inteligent, care anunta purtatorul, din timp, momentul in care acesta va avea nevoia de a merge la toaleta.

Chiar daca pare a fi un subiect amuzant, japonezii nu il vad in acest fel, iar din necesitatea de a rezolva problemele de sanatate a celor in varsta, acestia s-au axact foarte mult pe acest domeniu. Astfel, potrivit datelor statistice, Japonia se afla printre statele care va suferi, in viitor, de o criza o populatiei imbatranite. Potrivit surselor internationale, pana in anul 2060, aproape 40% din populatia Japoniei va fi imbatranita, adica varsta medie a populatiei va fi de peste 65 de ani. In plus, populatia totala a tarii va inregistra o scadere de pana la 30%. Date fiind aceste lucruri, oamenii de stiinta isi doresc sa dezvolte noi strategii care sa ajute populatia batrana sa se confrunte mai usor cu problemele de sanatate de la batranete.

Dispozitivul Dfree

Un bun exemplu in acest sens este firma Triple W, care a inventat Dfree- un gadget care se monteaza pe pantaloni si care are abilitatea de a monitoriza digestia. Acest dispozitiv a fost prezentat recent, in cadrul unei expozitii de tehnologii avansate si de ultima generatie, la o conferinta sustinuta in capitala Japoniei, Tokio.

Inventatorii acestui produs sustin ca Dfree va fi disponibil spre vanzare abia in primavara anulului 2016. Ryohei Ochiai, unul din oamenii de stiinta care au ajutat la realizarea acestui proiect sustine ca acest dispozitiv va fi situat in partea abdominala a purtatorului- la nivelul stomcului- si va folosi ultrasunete pentru a monitoriza activitatea organelor interne. Dfree va fi legat la un smartphone cu ajutorul unei aplicatii, iar dupa ce va face intreaga analiza, acesta are abilitatea de a trimite o serie intreaga de date catre telefon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *