Suplimente alimentare pentru cei mici

Chiar daca din cand in cand este recomandat ca ai tai copii sa mai ia si cateva suplimente alimentare, vitamine, minerale, calciu sau proteine, este indicat totusi sa nu exagerezi si sa nu le dai chestii prea puternice cum ar fi cele pentru adulti, pentru ca le poate face rau.

Tocmai de aceea exista suplimentele alimentare pentru copii care sunt exact intr-o cantitate si concentratie potrivita pentru anumite varste. Tine deoparte de copii toate vitaminele pentru adulti. Daca un copil mic ajunge sa-si administreze o sticluta de vitamine, ia repede sticla si suna la spital ca sa i se faca un fel de spalatura stomacala sau suna la urgente din prima mai ales daca vezi ca ii este repede rau.

Unele suplimente cum ar fi probioticele, melatonina si acizii grasi omega 3 pot fi foarte benefice in unele situatii. Nu incerca sa tratezi afectiunile copiilor tai cu ajutorul suplimentelor alimentare, mai intai vorbeste cu medicul de familie sau medicul pediatru. De asemenea, nu crede ca suplimentele alimentare pot trata afectiuni si boli cum ar fi ADHD sau autismul. Si de asemenea nu oferi copiilor tai nici suplimente de slabit.

Suplimentele il vor ajuta pe copilul tau sa otina suficienti nutrienti pentru organism, insa nu-i spune sa renunte sa manance sanatos si plin de vitamine naturale. Continua sa-i oferi alternative anataoe si bune de fiecare data si la orice masa din zi.

Fiecare masa importanta a zilei ar trebui sa contina cel putin cate un fruct sau o leguma, astfel se va obisnui si copilul tau cu alimentele naturale si sanatoase, dar si organismul sau cu preluarea de nutrienti direct din alimentele naturale. Copiii tai isi pot lua de asemenea si niste extra nutrienti din mancarurile bogate si pline de nutrienti cum ar fi painea si cerealele integrale, alimentele si mancarurile pline de vitamine si chiar bauturile energizante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *