Atunci cand suntem supusi unui stres cotidian avem tendinta sa ne afundam in stres, in probleme, in lacrimi si in cele mai mari crize existentiale, motiv pentru care deseori realizam ca suntem purtatorii bolilor sentimentale.
Poate ca este gresit sa spunem ca cele mai multe boli sulfetesti reprezinta manifestari ale tulburarilor emotionale care au fost ascunse pe termen lung, boli precum suferinta, stresul, anxietatea, singuratatea sau de ce nu si furia?! Ca urmare a dezvoltarii acestor comportamente suntem tentati sa ne blocam unele amintiri, actiuni sau cuvinte.
Tehnica de supravietuire
O tehnica de supravietuire in regim NLP are ca si obiectiv adaptarea factorilor psihologici ai afectiunilor provocate de aceste sentimente ascunse, incat impactul pe care il au asupra mintii si a corpului este cat se poate de real.
Focalizarea pe gasirea unei solutii reprezinta principalul aspect pe care se bazeaza o sedinta de terapie NLP, motiv pentru care in prima faza se incearca eliminarea agitatiei interioare, a fricilor de relatie, de moarte, de viitor, de zbor sau de implicare in relatii sentimentale de lunga durata.
Pentru ca se practica metode de relaxare a mintii, de calmare a muschilor si de cunoastere a propriilor puteri, cele mai moderne tehnici au cele mai bune efecte pe pacientii acestora.
Hipnoza si meditatia
Recunoscute ca fiind o combinatie intre metodele de hipnoza si de meditatie, aceste tehnici NLP transforma spiritualitatea in cunoastere, necunoscutul in realitate, precum si transmiterea exterioara a cunostintei, odata cu deprinderea empatiei si a autocontrolului.
Meditatia este esentiala in cadrul sedintelor de programare neuro-lingvistica pentru ca in primul rand vizeaza reflectarea, cugetarea adanca asupra aspectelor care ne-au facut in prima faza sa ajungem depresivi sau sa nu ne recunoastem. Pentru aceasta este necesar sa intram intr-o transa de relaxare si uitare a tot ceea ce ne inconjoara, si sa ne concentram atentia asupra ceea ce dorim sa rezolvam.