Tehnologia este ceva normal

tehnologieTehnologia este peste tot in ziua de astazi. Serios, se pare ca este destul de greu sa mergem intr-un loc care sa fie lipsit de tehnologie. O multime de lucruri s-au schimbat inca de cand eram copii, cu toate ca, copilaria nu pare un loc atat de indepartat in timp. Devine destul de socant sa vedem cat de comuna este tehnologia in ziua de azi, iar viitorul care urmeaza in fata noastra devine destul de infricosator. Vom fi, oare, condusi numai de tehnologie? Cat de dependenti vom deveni de tehnologiile din jurul nostru?

Stam cu ochii in telefon atunci cand asteptam la o coada, cand folosim mijlocul de transport public, atunci cand ne deplasam dintr-un loc in altul dar si intr-o alta serie de activitati. De ce? Incercam oare sa evitam pe cineva sau nu ne dorim sa dam ochii cu strainii de pe strada? Suntem in incercarea de a fi informati la zi cu ceea ce se petrece in lume si nici nu putem renunta la navigarea pe social media. Suntem atat de lipiti de telefoanele noastre incat nu ne mai dam seama cat de real este acest lucru.

Dependenti de tehnologie

Copiii cresc cu atat de multe forme diferite de tehnologie, lucruri pe care nu le aveam si noi atunci cand eram mici. Acum exista iPad-uri, iPod-uri, computere, TV-uri, jocuri video, console dar si o multime de alte sisteme. Traim cu impresia ca tehnologia este un lucru normal pentru noi, si devenim nelinistiti atunci cand aceasta nu exista in jurul nostru.

Nu e vorba numai de copii atunci cand vorbim de cei care s-au atasat de tehnologie. Adolescentii si adultii de toate varstele au dezvolttat un anumit nivel de dependenta fata de acest lucru. Nu rezistam nici macar 30 de minute fara sa verificam ce noutati mai sunt pe Facebook, insa timpul nostru ar fi mai valoros daca am incerca sa socializam cu cineva in mediul real, nu in cel online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *