Tehnologii care vor evolua

Viitorul este a acelora cu creativitate, pofta si dorinta de a evolua. Ei bine, viitorul apartine oamenilor care sunt suficient de destepti si inteligenti incat sa introduca produse revolutionare si inovative. Evolutia tehnologica a fost- si inca este- destul de evidenta, si nu e nevoie sa ne gandim la cateva secole in urma: e destul sa privim catre anul 2000: nu ne-am fi gandit niciodata ca vom ajunge sa avem telefoane care sa functioneze doar cu o atingere a ecranului, iar conceptul de „touchscreen” era unul care nici macar nu putea fi explicat.

Ei bine, ai fi de parere ca nu mai ramane nimic de inventat, insa, exista specialisti care au facut o lista a tehnologiilor care vor face averi impresionante in viitorul apropiat.

Progres tehnologic

Robotica- Acesta este un obiectiv pe care multi oameni au dorit sa-l atinga inca de cand a fost lansat filmul Start Trek. Crearea unei vieti sintetice capabile sa imite expresiile si gandurile noastre a fost dintotdeauna un vis al oamenilor. In termeni ai progresului din industria roboticii, ultimii 50 de ani au reprezentat o evolutie impresionanta in dezvoltarea acestui domeniu.

Hologramele- Cum am putea complimenta si mai tare pasiunea noastra pentru inteligentele artificiale decat sa ne cufundam si mai tare in crearea de alte forme de viata? O holograma este o entitate amorfa, o realitate falsa, dar care reprezinta un obiect tridimensional si care are un aspect asemanator cu realitatea, numai ca nu poate fi atinsa. Astfel, hologramele ne hranesc apetitul nostru pentru tehnologie, fiind experiente asemanatoare cu realitatea.

Clonarea- Exista unele intrebari legate de etica atunci cand vine vorba de clonare, dar, cu toate acestea, oamenii de stiinta isi doresc din ce in ce mai mult sa progreseze si sa poata clona o fiinta umana. Cu toate ca majoritatea oamenilor sunt de parere ca aceasta idee este una iesita din comun, posibilitatea clonarii inseamna mai multe transplante de organe sau rezolvarea unor probleme de sanatate grave. Nu cred ca e corect din punct de vedere etic, dar si moral, sa ne clonam, astfel incat sa avem la cine apela in caz de boala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *