Top 4 modalitati de a spori confortul termic. Afla care sunt aspectele cele mai importante

Indiferent ca este vorba de perioadele caniculare din timpul verii sau gerurile napraznice din sezonul rece, mereu ne dorim sa avem parte de o temperatura optima in propria noastra locuinta si asta cu un minim de efort.

Acest lucru este posibil, insa doar daca se au in vedere anumite aspecte. Pentru a intelege care sunt modalitatile prin care se poate spori confortul termic iti voi prezenta in continuare cateva detalii la care trebuie sa fii atent daca esti pe care a-ti construi o casa noua sau vrei sa eficientizezi spatiul in care locuiesti.

  1. Materialul din care este realizata constructia

Este important de inteles faptul ca fiecare material folosit in constructie prezinta anumite caracteristici si se comporta diferit in diverse conditii. In acest sens, pentru a avea parte de un confort termic ridicat in orice perioada a anului, se recomanda ca respectiva constructie sa fie realizata din lemn.

Stiai ca in felul acesta vei putea sa economisesti chiar si cu 40% cantitatea de energie consumata? De asemenea, lemnul este cunoscut ca fiind un material ce izoleaza foarte bine termic, fiind perfect pentru a-ti oferi o senzatie de racoare pe timp de vara si caldura pe timp de iarna.

Sa mai adaugam mirosul imbietor de lemn, ce parca ne poarta in mijlocul naturii? Acesta poate fi considerat ca un plus pentru orice proprietar al unei asemenea locuinte.

  1. Usile si geamurile ce sunt montate

Totodata, o mare parte din caldura se pierde tocmai prin intermediul geamurilor si usilor. Aici sunt doua aspecte de care va trebui sa tii cont: materialul din care sunt acestea fabricate, precum si calitatea montajului.

Iti recomand sa optezi pentru geamuri si usi realizate din termopan, fiind recunoscute pentru aspectul deosebit, modul in care pastreaza caldura si, bineinteles, felul in care izoleaza fonic. In acest fel vei scapa de zgomotele nedorite si te vei putea odihni linistit.

  1. Dimensiunea casei

Daca esti pe punctul de a-ti construi o casa, tine cont de cum vei folosi spatiul respectiv. E important sa ai o casa de dimensiuni potrivite nevoilor tale. In cazul in care ai o familie mai numeroasa este firesc sa faci cate o camera pentru fiecare membru, insa in caz contrar e inutil sa ai camere in plus.

Trebuie sa intelegi ca o casa mare va fi mai greu de incalzit, iar costurile de intretinere vor creste direct proportional cu suprafata, asta ca sa nu mai vorbesc de faptul ca e inestetic sa ai spatii ce nu sunt folosite deloc.

  1. Instaleaza un termostat

Indiferent de sistemul de incalzire pentru care ai optat, e important sa ai parte de control in orice moment. Aici nu ma refer doar la situatia in care te vei afla acasa, ci chiar din orice alt loc.

Probabil te intrebi de ce conteaza acest lucru daca tu esti la distanta de casa? Ei bine, nu vei mai consuma caldura inutil, sau daca stii ca cei mici vor ramane acasa atunci le vei putea oferi un mediu prielnic.

Cea mai buna modalitate de a eficientiza consumul de caldura este instalarea unui termostat. Iti recomand sa alegi produsele oferite de saluscontrols.ro, acestea fiind recunoscute pentru calitate, performante si preturi rentabile. Termostatele respective sunt controlate prin internet si vei putea sa eficientizezi cat se poate de mult consumul si gradul de confort.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *