Tehnologia pe care o foloseai sa-ti faci poze este acum folosita sa fotografieze planete la trilioane de kilometri distanta, un proces ce ar putea sa ne ajute sa determinam care ar putea fi ospitaliere pentru oameni.
Astronomii pentru prima oara au capturat o imagine a unei exoplanete, o planeta care exista in afara sistemului nostru solar, cu un telescop care foloseste aceiasi senzori care se afla si intr-o camera digitala.
Desi tehnologia este departe inca, camera digitala ii pune pe astronomi un pas mai aproape de a fi capabili sa fotografieze exoplanetele intr-o lumina vizibila. Incercarile anterioare foloseau tehnologia infrarosie, care functioneaza detectand caldura. Asta insemnand planetele mai vechi, ce au fost racite de cand s-au format si ar putea fi locuibile, nu ar putea fi fotografiate.
Larid Close, un profesor de la Universitatea din Arizona si co-autorul raportului spune ca scopul lor este sa fie capabili sa prinda in imagini ceea ce numesc puncte albastre palide. La urma urmei Pamantul este albastru, si acesta este lucrul pe care trebuie sa-l caute la alte planete, reflexia in culoarea albastra.
Folosind aceasta noua tehnica, astronomii au fotografiat exoplaneta Beta Pictoris b, ce isi orbiteaza steaua la o distanta mai mica decat orbiteaza Saturn in jurul Soarelui. Asta a dus la confirmarea ca atmosfera sa este la aproximativ 2600 de grade Farenheit si ca masa sa este mai mare de 12 ori decat cea a lui Jupiter. Masa si Temperatura sunt doi factori importanti in determinarea faptului ca o planeta ar putea fi potrivita pentru viata umana.
Beta Pictoris este aproximativ de 100.000 de ori mai slaba decat o stea. Astronomii au fost capabili sa invinga acest obstacol folosind optica avansata a lui Magellan, cunoscut de altfel ca si MagAO, un telescop dezvoltat de asemenea de oamenii de stiinta de la Universitatea de la Arizona care foloseste o oglinda sa repare degradarea imaginii cauzata de atmosfera.