Totul despre ventilatoarele axiale

V-ati intrebat vreodata cum se pastreaza atmosfera proaspata si aerul curat in uriasele hale industriale, in ateliere de productie sau depozite alimentare unde marfurile sunt foarte sensibile? Poate ca nu – va informez insa ca o astfel de misiune a ventilatiei corecte poate fi indeplinita numai prin sisteme complete si complexe. In majoritatea cazurilor, in astfel de situatii se folosesc ventilatoare axiale de mare putere, cunoscute si sub denumirea de ventilatoare industriale de perete.

Acest tip de ventilatoare este folosit in acele situatii in care ventilatia nu poate fi asigurata printr-un sistem de tubulatura sau prin acele ventilatoare de acoperis ce pot fi vazute ca asigura reimprospatarea aerului in unele locatii. Cateva informatii despre aceste ventilatoare am gasit la Braco Ventilatoare – un producator de renume pe piata romaneasca de profil.

La nivel standard, caracteristicile unui ventilator axial de perete incep cu un diametru de rotor de minim 315 mm. Acest lucru se traduce in ventilatoare de putere mare, care pot oferi debite de pana la 20.000 metri cubi pe ora, sub actiunea motoarelor electrice monofazate sau trifazate care le asigura functionarea optima.

Oferta Braco Ventilatoare nu este insa una care sa se limiteze la caracteristici standard. Am aflat astfel ca ventilatoarele axiale de perete pot fi adaptate si personalizate in functie de necesitati. Parametrii pot fi impusi de client, indiferent ca este vorba de un anume debit de aer dorit, de presiune sau dimensiuni diferite decat cele standard. Echiparea cu motoare electrice speciale, cu temporizare, tensiuni speciale sau trepte de turatie diverse este de asemenea o optiune. In ceea ce priveste siguranta in exploatare, sistemele ce folosesc ventilatoare axiale de perete pot fi protejate impotriva prafului, umiditatii, temperaturilor excesive sau mediilor corozive.

Un scurt ghid in alegerea ventilatoarelor axiale de perete spune ca in general astfel de sisteme se folosesc exclusiv acolo unde montajul poate fi facut pe perete ori in cadrul ferestrelor. De asemenea, in functie de activitatea din incinta respectiva, se tine cont si de numarul de schimbari ale aerului necesare intre anumite intervale orare. Inaltimea de montare recomandata este de asemenea indicata: cu minim jumatate de metru peste inaltimea la care oamenii isi desfasoara activitatea in respectiva locatie. Cum viteza aerului din jurul corpului uman nu trebuie sa depaseasca 0,3 metri pe secunda in cazul sistemelor de ventilatie, este necesara si o adaptare in acest sens. Toate aceste detalii cu privire la montaj si instalare, alaturi de caracteristicile tehnice si posibilitatea de personalizare, ofera cea mai relevanta imagine despre ventilatoarele axiale de perete. In acest fel, alegerea lor pentru orice sector de activitate ramane doar o chestiune de preferinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *