Un browser pentru cei cu prea multe taburi deschise

Un fost CEO al companiei care a dezvoltat binecunoscutul browser Opera a lansat recent un nou browser, conform unor articole si comunicate citite pe internet.

Noul browser se numeste Vivaldi si este realizat in special pentru acei utilizatori de internet care tot timpul au o problema in a face sa incapa toate taburile deschise pe care le au in ecran. Dezvoltatorii au declarat ca stagiul in care se afla browserul este inca unul de revizii tehnice, inca mai necesita destul de multa munca, insa va fi destinat in special utilizatorilor avansati. Pentru moment nu exista inca o versiune pentru mobil a browserului, ceea ce arata ca este inca la inceput.

Acest nou browser permite gruparea taburilor similare in categorii, in loc de alinierea intr-un singur rand cum se intampla in momentul de fata la browserele actuale.

Fostul CEO al companiei ce a realizat Opera, Jon von Tetzchner a spus pentru cei ce au deja alte browsere precum Chrome, Safari sau Opera, ca Vivaldi va oferi o experienta cu totul noua si ca este in special destinat utilizatorilor avansati, la fel cum era initial prevazut si Opera. Se pare insa ca Opera a ajuns sa mearga pe o linie asemanatoare cu cea a browserului Chrome, ceea ce l-a nemultumit pe Tetzchner.

Tendinta browserelor actuale este sa simplifice lucrurile tot mai mult, se pare ca Vivaldi nu vizeaza acest lucru, acordand mai multa atentie utilizatorilor avansati de internet. Exista disponibila o versiune de previzualizare pentru download, pentru ca utilizatorii sa isi faca o idee despre browser.

Dupa cum spuneam, se pare ca mai este ceva de lucru pana sa se ajunga la o versiune finala, care, spun speculatiile, va include si navigare doar cu ajutorul tastaturii, suport pentru extensii si nu numai. Se doreste insa de catre dezvoltatori, conform diverselor declaratii, articole si comunicate de pe internet, ca experienta Vivaldi sa fie una puternica si fara nenumarate extensii si add-on-uri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *