Un manager al comunitatii

Manager comunitateIn piata online din zilele noastre, managerii de comunitate deseori au numeroase joburi, dar roluri definite rau. Acest lucru face masurarea eficacitatii managerului comunitatii o sarcina insasi.

Masurarea vizitatorilor ce se intorc

Parte din job-ul managerului de comunitate ar trebui sa fie pentru a imbunatati experienta clientilor si angajamentul acestora. Acestea duc amandoua la vizitatorii ce se intorc. Atat de simplu incat masurarea vizitatorilor ce se intorc si tendintele din aceasta masuratoare va oferi o perspectiva buna in cum isi face slujba si impactul pe care-l creeaza. Ar trebui sa fii capabil sa masori numarul de comentarii si raspunsurile la care fiecare bucata de continut o primeste.

Defineste-ti asteptarile

Multe companii, mici sua mari, fac presupuneri despre ceea ce inseamna managementul de comunitate si ce scop serveste. Adevarul este ca rolul asta poate contine serviciul clientilor, angajamentul utilizatorilor, marketing-ul, crearea continutului, chiar si dezvoltarea afacerii. Chiar daca ai un buget mare de a angaja talente cu acest tip de expertiza, afacerea ta este cel mai bine servita de evaluarea scopurilor mari pe care un manager de comunitate le poate sprijini. De indata ce ai definitia corecta de tipul de manager de comunitate de care ai nevoie, este simplu sa-ti configurezi un set de responsabilitati si o masuratoare a succesului.

Masoara calitatea si cantitatea

Asteptarile de la un manager de comunitate variaza dupa organizatii, dar am gasit cea mai buna masuratoare a eficientei unui manager de comunitate, ce se leaga de volum si calitatea randamentului continutului. Producerea de continut care poate fi masurata sta in jurul numarului de post-uri pe blog, replicilor, si impresiilor pe care le-a facut prin intermediul emailului, blogurilor si social media. Aceste livrari de continut pot fi impartite in numarul de distribuiri pe retele sociale, imbunatatire in mentionarile brandului online, imbunatatirea traficului si multe altele, care in cele din urma vor duce la cresterea vanzarilor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *