Weibo depaseste Twitter-ul

weibo-redesign-2Bill Gates foloseste site-ul sa vorbeasca despre problemele regulilor de confidentialitate a celor mai mult de 3 milioane de followeri ai sai. Tom Cruises foloseste serviciul pentru a-si promova ultimele filme si aparitiile din presa la mai mult de 5 milioane de follower. Politicienii proeminenti precum David Cameron si Shimon Peres sunt si ei acolo vorbind despre calatorii, desi au mai putini followeri.

Sunt sigur ca v-ati gandit la Twitter, insa nu, nu este Twitter, ci mai degraba Weibo, o retea sociala chinezeasca a carui nume se traduce ca “microblog”. In 2009, la 3 ani dupa lansarea lui Twitter in Statele Unite ale Americii, unul din cele mai mari portaluri web ale Chinei, numite Sina, a lansat Weibo pentru a intra in spatiul Chinei de microblogging. Weibo a avut foarte repede milioane de utilizatori abonati si a devenit cel mai popular serviciu de microblogging din tara.

Pentru cei ce traiesc in China, Weibo serveste ca loc pentru a te conecta cu branduri si celebritati, si nu in cele din urma, initial pentru a distribui piese de stiri care nu sunt cenzurate de govern. In Statele Unite ale Americii, cu toate acestea, Weibo rar este cap de afis, dar acest lucru se va schimba curand.

Weibo a devenit public in Statele Unite ale Americii luna trecuta si se asteapta sa fie schimbat cu Nasdaq joi sub numele de “WB”. Compania spune ca isi va eticheta actiunile cu preturi intre 17 si 19 dolari, potential crescand la 380 de milioane de dolari din ofertele publicului cu o evaluare timida de pana la 4 miliarde de dolari. Acest lucru ar face Weibo, unul dintre cele mai mari technologii IPO ale anului current, dar este un concurent al lui Twitter si nu se stie care va fi succesul sau, avand in vedere concurenta masiva.

Weibo are aspiratii mari, insa nu se stie ce se va intampla in viitor.

Blogger: Cezara I.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *